سرزمین سیستان از دیر باز مامن  و خوی نا بسامانی اقلیمی است لذا گرمای آن طاقت فرسا و بیشتر از سایرمناطق ایران است روزهایی که ماه مبارک را در تابستان در پیش داریم با ۴ روش

۱-زمانی که نهر ها پر از آب بود برای آبتنی می رفتند

۲-با خوردن خرفه که در زبان محلی قولفه ک گویش دارد در هنگام سحر به علت نگهداری آب و انواع ویتامین در آن  بر مشکل تشنگی غلبه می کردند

۳-  استفاده از اسفرزه در هنگام سحر - زیرا اسفرزه دارای خواص موسیلاز و نگه داری اب است درگویش مردم نهور اشکم پاره تلفظ میشود

۴-از انواع گیاهان دارویی مثل خاکشیر و ختمی که باعث سرد نگه داشتن جسم میشود در تهیه شربت استفاده می کردند