ادویه آچار در زابل
۱-آرد به مقدار نیاز
۲-پیاز به ازای هر کیلو آرد ۲ کیلو گرم
۳- زردچوبه به ازای هر ۳ کیلو ۵۰۰گرم
۴-گشنیز- شوید به ازای هز کیلو آرد ۴۰۰گرم ولی زیره و سایر دانه ها اختیاری است
۵-فلفل سیاه هر ۶ کیلو ۱۰۰ گرم
۶- این مورد هم اختیاری است گوجه فرنگی ولی برا ی بالابردن ارزش غذایی لازم است
۷-نمک طعام از نوه ید دار باشد
روند کلی و عمومی همان ۵ مورد است و سایر افزودنی به دلخواه انجام می گیرد لذا این ادویه کاملی است که در طول سال میتوانیم در غذا های خود از آن استفاده کنیم
طریقه تهیه ابتدا پیازها را پوست کنده البته ذکر این نکته ضروری است که نوع پیاز هم باید زابلی باشد این پیاز از حیث خاصیت و مواد موثره بر سایر پیازها بر تری دارد سپس آن را مطابق باسنت قدیمی ها یا رنده و داخل وسیله محلی به نام سور کو می کوبیم و داخل دیگ یا ظرفی می گذاریم تا آماده برای خمیر شدن باقبلا آرد ها و ادویه هارا پودر کرده با هم مخلوط می کنیم هیچ گاه شما حق ندارید در خمیر از اب یا مایع دیگری استفاده کنید بلکه آرد و ادویه ها با همان آب پیاز خمیر میشوند بعد از آنکه خمیر انجام گرفت سعی شود شکل خمیر سخت نباشد چرا که بعدا تغییر شکل آ ن به صورت گردی های کوچک امکان پذیر نیست بعداز پایان خمیر که خوب به هم زده شد گزدی های کوچک درست می کنیم و زوی پارچه می گذاریم خشک شود در روستای نهور زابل رسم بر این است که ۳۰ تا ۴۰ گردی را به یک نخ آویزان می کنند