حاجی اله ری
ایشان فرزند حسین اله ری هستند کشاورزی خبره و آگاه در بو جاری سنتی گندم بود او با چهار شاخ های قدیمی بعداز آنکه خرمن کوبیده میشد ابتدا کاه از گندم را جدا می کرد که به این عمل که کی می گویند سپس گندم را به صورت یک توده کشیده قرار میداد که ماری می گفتند در این مرحله با بیل کاه وکلش توسط ایشان جدا سازی میشد بعد از آن نوبت بو جاری با غربال های محلی ( رو گیز - غه بل ) میشد که گندم هارا از داخل هریک عبور می دادند باری افراد زیادی این کار را انجام می دادند ولی ایشان سر امد انها بود هنگامی که بوجاری تمام میشد بایک غربال و اسم بردن نام ائمه اطهار خرمن مهر میشد بعد از استراحت کوتاهی گندم ها با گال یک نوع کیسه محلی برای حمل گندم که جنس آن از پشم بود با الاغ به روستا آورده میشد حاجی اله ری شاگردان زیادی تربیت کرد که با مکانیزه شدن خرمن کوب ها این سنت از رونق افتاد
+ نوشته شده در پنجشنبه بیست و سوم خرداد ۱۳۹۲ ساعت 11:4 توسط محمد
|